Contactlenzen en make-up

contactlenzen en make-up

Met make-up maak je de ogen nog stralender dan ze al zijn. Voor ieder moment van de dag is er wel een speciaal make-up moment: zakelijk voor op het werk tot zwoel voor tijdens het uitgaan. Met contactlenzen zorg je er ook nog eens voor dat je make-up helemaal voor de dag komt en dat het niet wordt verborgen achter een bril.

Helaas gaan make-up en contactlenzen is niet altijd goed samen. Vandaar een paar tips.

Eerst contactlenzen dan make-up

Wil jij je opmaken? Zorg dan dat je de contactlenzen al in hebt gedaan. Wel eerst goed je handen wassen met water en zeep, heb je dan niet bij de hand gebruik dan een desinfecterende handgel.

Zodra je de lenzen in hebt, kun je beginnen aan je het opmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook nog eens ziet wat je doet.

Doe je het andersom, dus eerst make-up en dan de lenzen in, dan bestaat de kans dat de contactlenzen per ongeluk in contact komen met de make-up. En dat is bijna niet van je lenzen af te halen.

Ook bij het verwijderen van je mascara: doe je eerst je lenzen uit.

Oogpotlood en contactlenzen

Hou jij van smokey eyes? Pas dan wel op met je oogpotlood. Zorg ervoor dat je niet op de binnenrand van je ooglid tekent. Dit geeft af op je contactlenzen en deze vettigheid is bijna niet van je lenzen af te halen.

Oogschaduw crème in plaats van poedervorm

Oogschaduw kun je als contactlensdrager beter in crème vorm gebruiken dan als poeder. Het poeder wil wel eens loslaten en komt dan op de contactlens en geeft een verkleuring.

Hypo-allergene mascara

Wist je dat er hypo-allergene mascara bestaat? Deze is ook bedoeld voor contactlensdragers. Deze is bij veel oogzorgspecialisten te koop.

Slapen met de mascara nog op

Word jij ook wel eens wakker met alle mascara uitgesmeerd op je kussen? Het is altijd verstandig om je make-up te verwijderen voordat je in slaap valt. Doordat de mascare in het oog terecht kan komen, kan het ontstekingen veroorzaken. Maar ook kan er een ontsteking op de ooglidrand ontstaan. Dit heet ook wel een strontje op het oog. En dan ziet je oog er een aantal dagen minder aantrekkelijk uit.

Dichtstbijzijnde oogzorgspecialist voor hulp bij make-up

Draag je contactlenzen en heb je vragen over het opdoen van make-up als je lenzen draagt? Neem gerust contact op met de oogzorgspecialist bij jou in de buurt. Mocht je make-up op de contactlenzen hebben gekregen, kom dan ook langs. De oogzorgspecialist kan je advies geven hoe je deze het beste kunt verwijderen.

      Geef als eerste een reactie

      Geef een reactie

      Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.