Oogzorgspecialist redt oog lokale onderneemster

Oogzorgspecialist redt oog van onderneemster Den Haag

Oogzorgspecialist Turkan van Van Rijt Optiek in Den Haag Ypenburg kreeg ineens een spoedgeval in de winkel. Door snel handelen wist Van Rijt erger te voorkomen en is er een kans op volledig herstel van het oog.

Een lokale onderneemster kreeg tijdens het uitpakken ineens een stuk karton in het oog. Dit veroorzaakte een snee in het hoornvlies. Gelukkig heeft de onderneemster geen moment gewacht en is direct naar van Rijt Optiek gegaan, welke bij haar in het winkelcentrum Ypenburg gevestigd is.

Turkan, eigenaar van de optiekzaak, heeft het oog gecontroleerd. Dit is niet makkelijk bij een persoon die veel pijn heeft aan het oog. Met behulp van een biomicroscoop en een speciale kleurstof constateerde Turkan de diepe snee. Deze was gelukkig net niet helemaal door het hoornvlies heen, was dit wel het geval geweest dan was er een grote kans op het verlies van het oog.

Met speciale oogdruppels is het oog schoon gespoeld en is er een bandage aangebracht gebruikt om ervoor te zorgen dat het oog kan helen. In overleg met de huisarts is de onderneemster doorgestuurd naar de oogarts, waar de behandeling op eenzelfde wijze is doorgezet. Het volledige herstel zal circa 2 weken duren.

De onderneemster is terug gegaan naar Van Rijt Optiek en heeft Turkan een mooie bos bloemen gegeven.

Indien de snee niet was behandeld, dan waren de problemen een stuk groter geworden. Niet alleen was er een kans op doorbreken van het hoornvlies, wat een verlies van het oog tot gevolg heeft. Ook was er een grote kans op ontstekingen wat littekens op het hoornvlies veroorzaakt. Dit kan het gezichtsvermogen nadelig beïnvloeden.

Krijg jij een papiersnee of een andere snee in het oog, ga dan direct naar een oogzorgspecialist of oogarts. Lekt er vocht of bloed uit het oog, bel dan direct 112! Spoel nooit met kraanwater, aangezien dit niet steriel is en bij een open wond kunnen dan bacteriën het oog in komen, wat het probleem alleen maar groter maakt.

Een goede oogzorgprofessional in de buurt? Zoek niet verder.

      Geef als eerste een reactie

      Geef een reactie

      Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.